Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

UDG málem rozbourali Lucernu

Dobrýýý večeeer, Prahooo! „Kluci jsou prostě nejlepší, je to naše nejoblíbenější kapela. Všechny písničky máme naposlouchané a známe je nazpaměť, máme doma kompletní sbírku jejich CD. Novinky jsme si samozřejmě vychutnávali, ale už aby ten nový „disk“ byl na pultech, moc se na něj těšíme. Naše nejoblíbenější songy nám sice dnes nezahráli... ale i přesto byl koncert skvělý!“ Tolik pojmy a dojmy dvou velkých severomoravských fanynek ústecké hudební skupiny. Ale pěkně od začátku.

Ve středu 28.3. kolem 21 hodiny večer to nad Prahou zadunělo a na podium Lucerna Music baru vlétla skupina KOFE-IN a ve stylu alternative electro pop rock rozjela svou „předskokaní“ show. Tato partička se může pochlubit úspěchem v hudební soutěži Žebřík 2011, kde se umístila na 2. místě v kategorii Objev roku a stačila již za své 6ti leté působení vydat dvě desky (Osobní Vesmír a Libertin). Publikum bylo velmi dobře naladěno, takže na jejich skladby jako Osobní vesmír, Sebe mi dej nebo Levituju se pořádně odvázalo a ukázalo, jakou skvělou atmosféru příznivci skupin Kofe-in a UDG jsou schopni muzikantům vytvořit. Předkapelu z podia ani nechtěli pustit, tudíž kluci nadšení výbornou atmosférou si ještě jeden song zopakovali podruhé, pořádně všechny vyburcovali a „připravili“ na to, co přijde…

Odbila 10 hodina a podium se proměnilo v prostranství plné světel reflektorů, jejichž záře a pohyby připomínaly scény jako na červeném koberci. Ten je připravený pro velké hollywoodské superstar, osvětlován světly vrtulníků, za ním běžící audiovizuální projekce, na příchod hvězd se netrpělivě čeká. A už přicházejí…

První, jako vždy, vyběhl Jugi, jeho klasika – sukýnka, rozevlátá košile a kravata, ale k tomu ještě slušivé tmavě rudé podkolenky, a poté na podium vyskákali ostatní – Adam, Petr, Pavel, Bohouš a Tomáš. Severočeská poprocková kapela v celé své parádě a tak to kluci rozjeli hned od začátku, a to se staršími hitovkami Chimér a Kiss, Meli-Melo, Duše slečny Mai a Piloti. Jak již bylo zmíněno, tentokráte byl koncert podpořen i zajímavou grafickou vizualizací. Na velkém plátně za muzikanty byly promítány barevné tvary, připomínající měnavku, ale vždy nějak autenticky se vztahující k motivu písně. Nejen muzikantskými kvalitami se kluci mohou pochlubit, ale Jugi i tanečními, přesto, že nechodil do tanečních. Jedna z mnoha fanynek z prvních řad měla tu šanci být Tomášem vyzvána k tanci na podiu.

Celá série koncertů jejíž součástí byl i pražský  koncert, je koncipován jako malá ochutnávka z připravovaného nového alba, které by mělo vyjít na podzim. UDG tak své jarní předfestivalové turné po českých a moravských městech, nazvalo Final tour neboli rozloučení se se starými hity a „návnada“ na songy nové. A tak ty nejstarší melodie v průběhu večera vystřídalo hned několik novinek. Jednou z nich je jistě i budoucí hit Najednou. Poté už starý dobrý známý a oblíbený Motýl, při kterém se sál dostává do stále většího varu. Všichni zpívají a tancují, Lucerna se poprvé celá Lucerna otřásala v základech. Po bouřlivém hitu přichází na řadu pomalejší Předměstí a jak jinak, Adamovo pásmo „lehce skočných“. „Já vím, že už bych měl vymyslet taky něco jiného, ale stále se mi to nedaří. Takže jděte do toho, ukažte dlaně a …“ Cowboy hip-hop a Nad Letnou. Music bar bouří a při prvních tónech Éterické se celý dav začne vlnit a s rukama nahoře tleskat. „Pojďme, zboříme to tady! Zahrajeme si hru, kdo bude lepší. Všichni už to znáte. Takže levá strana, super, ale pravá bude lepší! Jděte do toho a všichni společně.!“ Pravděpodobně všichni Beduíni v daleké Africe musely ozvěny a dunění z Prahy slyšet.

Dalšíma dvěma novinkama byly Vzájemní a „Bezejmenná“ – necháme se na podzimní CD překvapit, jaký název nakonec kluci pro tuto píseň vymyslí. Aby zábavy nebylo málo, Jugi s Tomášem si zapomněli dojít k holiči, takže fanoušci měli koncert i s rychlokadeřnickou show. Na podiu se svěřili do rukou odborníků a během úvodu k Vůni o pár vlasů přišly .

„Praha se přece nestydí,  Praha je nejlepší! Máte ještě vůbec sílu? Jste tady?“ a fanoušci ukázali, že sil mají rozhodně ještě dost, a to při Petrově oblíbené, ale dlouho nehrané Animě, Kdy zas Blíž a Kurtizáně. Pak opět klasický remix Zpěvy dešťě a Ruská raketa, ale to už stěny Lucerny odolávaly pouze asi silou vůle. Sice možná avizovaný odchod do šaten, ale bylo jasné, že publikum tam kluky dlouho nenechá. Tleskot, pískot, dupot, tak silné, že muzikanti byli za chvilku zpět. „Jste božííí, díííkyyy!“ a pokračovala přehlídka hudebních zážitků Zvědavá, Mary-Ann a nakonec co jiného, než Hvězdář, skvěle doplněný vizuální projekcí na plátno – obíhající zeměkoule ve vesmíru s prstencem jako oběžnou dráhou.

Krátce před půl dvanáctou dozněly poslední koncertní tóny ústecké hudební skupiny a spokojení fanoušci se rozcházeli - na after party či do okolních hospůdek, barů, případně domů. Kluci předvedli opět skvělé vystoupení, natěšení příznivci dobré muziky se tedy jistě těší nejen na nadcházející letní festivalovou sezónu, ale především na podzim, kdy se UDG pochlubí svým novým CD.

www.udg.cz

Autor: Michaela Stránská | pátek 30.3.2012 12:00 | karma článku: 11,33 | přečteno: 832x
  • Další články autora

Michaela Stránská

Vzhůru na Lysou… na horu a dolů… sedmkrát během 24 hodin…

!!! Som na tebe závislý... Iba ty máš čo chcem...Nedýchám a nemyslím...Keď ťa nemám !!!Som na tebe závislý...Ja to už dávno viem...Nedýchám a nemyslím... Keď NEBĚHÁM

25.1.2017 v 15:55 | Karma: 22,14 | Přečteno: 997x | Diskuse| Sport

Michaela Stránská

1. (a padesátá) Krakonošova stovka aneb nepochopitelné zázraky se dějí…

Jubilejní 50. ročník legendárního závodu v nejvyšších českých horách ve dnech 17 - 18. června 2016... v mém rodném domově... v Krkonoších... <3 ... krajina z nejkrásnějšího českého večerníčku, Krkonošských pohádek ...

21.6.2016 v 5:45 | Karma: 21,90 | Přečteno: 966x | Diskuse| Sport

Michaela Stránská

Pražská stovka „pro děti“, aneb „pražský ultratrail“ na 70km

Slunečné nedělní dopoledne, já ležím na posteli a mým jediným cílem je co nejméně se hýbat... jakmile se pohnu, marně přemýšlím, jaká část mého těla mě nebolí... no a světe div, se, na žádnou „nenamoženou“ nemohu přijít... :-)

8.12.2015 v 7:07 | Karma: 17,18 | Přečteno: 642x | Diskuse| Sport

Michaela Stránská

ZAZ přijela a okouzlila Prahu zas

Praha, Fórum Karlín, 29. a 30. listopadu 2015 Dva dny, dva koncerty a jedna malá šarmantní Francouzska s obrovským srdcem...

1.12.2015 v 12:22 | Karma: 13,63 | Přečteno: 431x | Diskuse| Kultura

Michaela Stránská

Beskyde, Beskyde, kdo po tobě ide... B7???... B7!!!

Adidas - Continental Beskydská sedmička (B7) – je eXtrémní přechod Beskyd Javorový - Javorník a má statut Otevřeného Mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic... a já ho DALA... :-)!

17.10.2015 v 17:01 | Karma: 21,17 | Přečteno: 1477x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 970x
Na světě je krásně, stačí mít dobrou náladu a úsměv na tváři!

Seznam rubrik

Oblíbené stránky