Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

„Nazdar d/Doma, nazdar Ústí nad Labem!“... koncert UDG

Rok se s rokem sešel a jaký by to byl pro ústecké hudební fanoušky advent bez předvánočního koncertu pop rockové kapely UDG. Jako každým rokem naplánovala skupina jednu ze svých posledních štací letošního roku na domácí půdu, na sobotu 10. 12. 2011, do klubu Doma v Ústí nad Labem. V současné době jedou kluci turné Cirkus Live Tour 2011, na kterém představují své DVD Cirkus Live.

Křestu DVD - Lucerna Music Bar, březen 2011Martin Kozák

Nejen vize hudebního zážitku, nýbrž i filmového, jelikož na vánočním ústeckém koncertu chtěli kluci pokřtít své nové dílko – dokument Lukáše Dostála „Dvatisícejedenáct“, mapující jejich muzicírování v průběhu několika měsíců roku 2011.

Nechybělo ale mnoho a jejich koncert se nemusel uskutečnit vůbec. Po necelých 50 minutách po předpokládaném začátku, kdy na zatím poloprázdném parketu postávalo několik diskutujících skupinek, vystoupil na pódium bubeník Jugi a po pár vtípcích zcela vážným tónem pronesl, že kytarista Bohouš je v nemocnici, pravděpodobně se „slepákem“. Tudíž se první promítne dokument a uvidí se, co dál. Vše nakonec dobře dopadlo a všichni včetně „Slepáka“ dali do vystoupení vše (ať už ve stoje či v sedě).

V důsledku vzniklé komplikované situace se z předkapely BroumBand, která kluky na jejich turné doprovází, rázem stala after kapela a do hraní se prvně pustili ústečtí, aby Bohouš mohl co nejdřív opět pod lékařský dohled.

Po půl desáté se tak hudebníci vyřítili na pódium a po krátkém a bouřlivém přivítání od publika se rozjeli naplno. „Tady to je stejně nejlepší místo, nikde není líp než tady…jsem rád, že jsme doma Doma“ konstatoval zpěvák Petr Vrzák a rozezněly se už první tóny. Zpočátku se to zdála být dámská jízda, jelikož v publiku na „ženské“ písně Zvědavá, Mary – Ann a Duše slečny převažovalo něžnější obecenstvo, ale mylná domněnka. Přišel Chimér a Kiss a Beduín, rozjeli se i pánové a music club Doma začal bouřit a soutěžit, jaká polovina sálu bude ve zpěvu (řevu?) lepší. Vyhráli všichni a muzikantští kluci doslova zářili nadšením.

Za starších hitů následovala pomalá pohodovka Předměstí a přišel na řadu křest dokumentu „Dvatisícejedenáct“. A protože hlavní iniciátor, režisér Lukáš Dostál je z Moravy, žádné šampaňské (to by bylo barbarstvím), nýbrž pravá moravská slivovice pokřtila nový projekt. Asi nejeden fanoušek záviděl prvním řadám. Šňůra hitů pokračovala Adamovými „lehce skočnými“ Cowboy hip-hop a Nad Letnou a ležérní Éterickou.

„Jsem úplně nadšenej“, dodal Petr a po staronové Hestii pak vytáhli kluci svůj nejnovější trumf – dvě novinky, budoucí hity Románky a Najednou. Atmosféra pomalu dosahovala bodu varu a Tomáš – Jugi chtěl využít situace ke „stage – divingu“. Bohužel dav ho nepodržel, a tak zpěvák a saxofonista Adam nemohl situaci komentovat jinak, že nejen Bohouš dnes bude potřebovat ambulanci. Tomáš se ale oklepal a hrdě opět vystoupal na pódium a rozjel hitovky Piloty a Kurtizánu.

Nadšení a ovace pomalu vřely a kluci stále ujišťovali, že prostě pouze pro Ústí platí, že „koncerty doma jsou prostě ty nejlepší“! Netrvalo dlouho a klub se otřásal v základech při remixu Zpěvů deště a Ruské rakety. „Jste skvělí, doma je doma.“ Fanoušci sice kluky nechali na chvilku odejít a oddechnout, ale po obrovském aplausu se Tomáš vrátil a stále opakoval „strašně, strašně, strašně… moc děkujeme“. Následovaly tedy poslední tři kousky z dílny ústeckých muzikantů. Z nejnovějšího alba Autoportrét Kdy zas blíž a jedna z nejstarších písní Motýl. Pak už nic jiného, než naprosto nejoblíbenější a nejhranější Hvězdář. Jako ta nejlepší tečka na závěr zakončil skvělé vystoupení partičky kluků z UDG na domácí půdě v Ústí nad Labem. Tak doma opět za rok před Vánocemi.

Do konce roku plánuje skupina ještě několik koncertů, mimo jiné i "Vánoční fest" v Praze 29.12., od 17:30 v Retro Music Hall, kde společně s nimi vystoupí i Rybičky 48, Medvěd 009, Jaksi Taksi a Czech-It.

Oficiální stránky skupiny: www.udg.cz

Autor: Michaela Stránská | úterý 13.12.2011 8:00 | karma článku: 15,33 | přečteno: 765x
  • Další články autora

Michaela Stránská

Vzhůru na Lysou… na horu a dolů… sedmkrát během 24 hodin…

!!! Som na tebe závislý... Iba ty máš čo chcem...Nedýchám a nemyslím...Keď ťa nemám !!!Som na tebe závislý...Ja to už dávno viem...Nedýchám a nemyslím... Keď NEBĚHÁM

25.1.2017 v 15:55 | Karma: 22,14 | Přečteno: 997x | Diskuse| Sport

Michaela Stránská

1. (a padesátá) Krakonošova stovka aneb nepochopitelné zázraky se dějí…

Jubilejní 50. ročník legendárního závodu v nejvyšších českých horách ve dnech 17 - 18. června 2016... v mém rodném domově... v Krkonoších... <3 ... krajina z nejkrásnějšího českého večerníčku, Krkonošských pohádek ...

21.6.2016 v 5:45 | Karma: 21,90 | Přečteno: 966x | Diskuse| Sport

Michaela Stránská

Pražská stovka „pro děti“, aneb „pražský ultratrail“ na 70km

Slunečné nedělní dopoledne, já ležím na posteli a mým jediným cílem je co nejméně se hýbat... jakmile se pohnu, marně přemýšlím, jaká část mého těla mě nebolí... no a světe div, se, na žádnou „nenamoženou“ nemohu přijít... :-)

8.12.2015 v 7:07 | Karma: 17,18 | Přečteno: 642x | Diskuse| Sport

Michaela Stránská

ZAZ přijela a okouzlila Prahu zas

Praha, Fórum Karlín, 29. a 30. listopadu 2015 Dva dny, dva koncerty a jedna malá šarmantní Francouzska s obrovským srdcem...

1.12.2015 v 12:22 | Karma: 13,63 | Přečteno: 431x | Diskuse| Kultura

Michaela Stránská

Beskyde, Beskyde, kdo po tobě ide... B7???... B7!!!

Adidas - Continental Beskydská sedmička (B7) – je eXtrémní přechod Beskyd Javorový - Javorník a má statut Otevřeného Mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic... a já ho DALA... :-)!

17.10.2015 v 17:01 | Karma: 21,17 | Přečteno: 1477x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Munice, která spustila evakuaci ve Skvrňanské ulici v Plzni, byla nefunkční

21. dubna 2024  20:30,  aktualizováno  23.4 16:14

Policie kvůli nálezu munice ve Skvrňanské ulici v Plzni evakuovala v neděli okolní byty i okolí. V...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. O pátrání informovala na svém webu v úterý...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 970x
Na světě je krásně, stačí mít dobrou náladu a úsměv na tváři!

Seznam rubrik

Oblíbené stránky